Sfaturi pentru folosirea in siguranta a produselor din melamina

A trecut demult vremea vaselor din plastic, ieftine, pentru bebelusi si copii, pe care nu indrazneai sa le asezi pe masa cand aveai musafiri. Astazi, farfuriile, bolurile, tacamurile si alte ustensile pentru cei mici sunt obiecte de design, care pot fi integrate, cu usurinta, in decorul casei tale.

In prezent, cel mai folosit produs la fabricarea obiectelor pentru hranirea copiilor este melamina. Melamina a fost inventata in anii 1930 in Statele Unite ale Amercii, si este folosita pentru a fabrica numeroase produse, de la vesela, la mobila si adezivi. Astazi, produsele din melamina pentru masa sunt in tendinte, acestea avand un aspect design, fiind versatile si adaptate fiecarui stil.

Produsele confectionate din melamina sunt foarte practice: sunt usoare, durabile, incasabile, functioneaza ca un izolator termic (cald / rece), accesibile si se curata usor. Acestea sunt doar cateva motive pentru care sunt si preferate de parinti pentru servirea mesei bebelusilor sau copiilor.

Un aspect important atunci cand alegi produse din melamina, este calitatea lor. Este recomandat sa te orientezi catre marci recunoscute, producatoare de astfel de obiecte, deoarece acestea acorda o importanta deosebita masurilor de siguranta, respectarii normelor in vigoare si investesc in obtinerea certificatelor de calitate, produsele lor fiind testate dupa cele mai inalte standarde europene.

Pe langa faptul ca trebuie sa acorzi o importanta deosebita calitatii produselor din melamina pe care urmeaza sa le achizitionezi, modul de folosire a acestora trebuie, de asemenea, avut in vedere.

Fiind vorba despre un material plastic, pentru a evita trecerea eventualelor reziduri toxice in alimente, se impun a fi respectate cateva reguli simple:

  • nu folosi obiectele din melamina pentru alimente a caror temperatura depaseste 700 C;
  • produsele din melamina nu trebuie introduse in cuptorul cu microunde sau in cuptor;
  • vasele din melamina nu sunt recomandate pentru a pune in ele uleiul fierbinte, alimente proaspat prajite sau cu un grad de aciditate foarte ridicat (ex: otet);
  • produsele din melamina nu sunt recomandate a fi folosite pentru a incalzi mancarea sau a gati in ele;
  • nu folosi produse din melamina sparte sau ca caror suprafata este zgariata;
  • nu folosi produse abrazive sau de inalbire pentru curatarea obiectelor din melamina.

Studii americane si europene au aratat ca folosirea produselor din melamina este considerata a fi sigura, cu conditia respectarii instructiunilor furnizate de producatori pentru fiecare obiect.

Pe www.adinish.com, iti propunem o gama variata de marci producatoare de obiecte din melamina, cu design nordic, minimalist, inspirate din diverse teme educative, precum animale, litere, cifre, si de care tu si copilul tau va veti putea bucura in orice imprejurare.

 

Contaminarea laptelui cu melamina in China, in 2008, s-a produs in mod fraudulos!

In 2008, in China, mai multi producatori de lapte au adaugat apa pentru a-i creste volumul. Ca urmare a diluarii laptelui, acesta avea o concentratie proteica mai mica. Producatorii identificati au contaminat in mod fraudulos cu melamina laptele, care urma sa fie folosit la fabricarea laptelui praf pentru bebelusi si a altor produse, crescandu-i astfel, in mod artificial, continutul in proteine.

Folosirea melaminei in alimente nu este autorizata de nicio autoritate nationala.

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara au inasprit normele pentru folosirea melaminei.

Mai mult decat atat, in prezent, toti fabricantii de produse din melamina din China trebuie sa respecte reguli stricte de productie si sunt controlati riguros, in mod constant.

S-a constatat stiintifica ca ingerarea une cantitati mici de melamina nu este de natura sa aiba repercursiuni asupra sanatatii umane. Numai consumarea unei cantitati importante din aceasta substanta poate cauza probleme de sanatate. Autoritatile americane si europene dau asigurari, pe baza studiilor, ca o astfel de situatie nu este de natura sa se produca doar prin folosirea corecta a unor vase din melamina, fabricate conform normelor in vigoare. Eventualele reziduri toxice care ar putea trece in alimente fiind intr-o cantitate extrem de mica, nu pot fi de natura a afecta sanatatea.

La fel ca multe alte tari, dupa 2008, Danemarca a introdus un control la frontiera al produselor care intra in contact direct cu alimentele. Astfel, obiectele din melamina sunt testate de doua ori inainte de a fi comercializate: o data in China si ulterior, in Danemarca.

Asadar, produsele din melamina ale marcilor pe care le reprezentam si care sunt disponibile pe www.adinish.comau beneficiat de un dublu control si respecta standardele europene in materie.