Patul Sebra – design danez si comoara culturala

Celebrul pat Juno a fost proiectat de arhitectul danez Viggo Einfeldt in anii 1942-1943. El a creat patul intr-un design atemporal si rafinat, avand la baza ideea ca acesta trebuie sa se adapteze cresterii copilului si, in acelasi timp, sa fie sigur.

Design-ul patului este unic si distinctiv, fiind foarte special pentru acea perioada pentru ca avea la baza siguranta copilului. Frumosul pat a devenit foarte repede deosebit de popular, fiind astazi considerat un simbol al design-ului danez.

Patul Juno si Viggo Einfeldt sunt inclusi in categoria “Cultura copiilor” din Danish Cultural Canon, o colectie de 108 lucrari, reprezentand esenta patrimoniului danez, opere de arta daneze indispensabile si design danez reprezentativ.

In Danemarca, design-ul clasic al patului Juno este de asemenea cunoscut din mai multe filme de familie, in care articolul de mobilier apartinea protagonistului.

Toate cele 8 filme au fost inregistrate in perioada 1953-1961 si au devenit parte din patrimoniului cultural danez in in privinta activitatilor de divertisment pentru familii.

Designul clasic al patului Juno a ramas popular zeci de ani, iar acesta este astazi la fel de frumos si contemporan, ca in anii 1940, cand a fost proiectat.

Stilul patului Juno confirma astazi cunostintele de arhitectura clasica ale lui Viggo Einfeldt si profesionalismul lui.

“De-a lungul anilor, mai multe generatii au achizitionat in Danemarca patul original Juno, fie in nou sau folosit, generatii intregi de copii dormind in acest pat. Prin urmare, parintii, bunicii si strabunicii nostri au o relatie speciala cu acest model de referinta.

Mostenitorii acestei comori culturale au ales sa permita brand-ului Sebra sa duca patul Juno si mostenirea design-ului danez mai departe si pentru acest lucru suntem foarte mandri si recunoscatori”, spune fondatoarea fimei Sebra Interior, Mia Dela.

Drepturile de autor ale patului Juno au fost mostenite de Marit Fabricius, fiica lui Viggo Einfeldt, in 1993, de la mama ei, Dagmar Einfeldt.

Relansarea patului Juno

Designul atemporal si frumos al patului original Juno, care se adapteaza cresterii copilul, este redat in noul pat Sebra.

Designul original este actualizat in privinta unor aspecte pentru a satisface cerintele actuale de siguranta, standardul european de siguranta DS / EN 716 pentru paturile pentru copii.

Modificarile au fost facute tinand seama de designul initial al patului. Patul este proportional mai mare in raport cu modelul original.

Patul lansat de Sebra este conform cu standardele de siguranta, si pastreaza in mare masura aspectul original si liniile atemporale.

“A fost nevoie sa modificam curbele din partea superioara a celor 4 picioare, pentru ca noul model sa indeplineasca cerintele moderne de siguranta. Cu toate acestea, expresia si aspectul general al patului, cu partile laterale clasice si capetele rotunjite precum si designul estetic rafinat sunt bineinteles mentinute pe cat posibil”, spune Mia Dela. Ea adauga “Totusi, am adaptat intr-o oarecare masura functionalitatea patului pentru a raspunde cerintelor actuale ale parintilor. Baza patului poate fi ridicata in primele luni, iar instalarea partilor laterale se face mai usor”.

Pentru ca se adapteaza procesului de crestere a bebelusului, transformandu-se intr-un pat junior, patul Sebra este o alegere foarte potrivita. Printre avantajele acestui pat, putem sa mentionam urmatoarele:

  • veti avea o singura piesa de mobilier pe tot parcursul copilariei celui mic, fara grija legata de depozitarea patului de bebelus si necesitatea cumpararii unuia nou in momentul in care cel mic creste;
  • faptul ca patul se regleaza in functie de varsta copilului, ii permite acestuia evitarea perioadei de tranzitie de la un pat la altul, care poate fi o provocare pentru unii copii;
  • diferitele posibilitati de transformare ale patului fac posibila folosirea lui intr-un mod variat, inclusiv pe post de canapea.

Proprietati bacteriostatice

Patul Sebra este tratat cu o vopsea pentru lemn unica antibacteriana, ecologica si netoxica pentru a asigura un mediu interior cat mai curat si pentru a proteja sanatatea copilului.

Ionii de argint microbiologici, utilizati in special in sectorul medical, se descompun si impiedica cresterea microorganismelor, fiind astfel redusa raspandirea bacteriilor.

Vopseaua pentru lemn este testata independent impotriva bacteriilor E. coli, in conformitate cu standardele restrictive JIS Z 2801.

Prin urmare, produsul prezinta proprietati anti-bacteriene excelente.

Lungimea interioara a patului este de 112,5 cm, cu o latime de 70 cm ca pat pentru bebelusi, iar ca pat pentru copil are o lungime interioara de 155 cm.

In Romania, brand-ul Sebra si patul Juno sunt reprezentate de Adinish.com.

Mobilierul si accesoriile firmei Sebra sunt disponibile in diverse culori, dimensiuni si finisaje pe baza de pre-comanda.

Adinish.com colaboreaza cu parteneri locali pentru transportul si asamblarea patului Juno.

Nu ezita sa ne contactezi pentru oferta si informatii detaliate.