Recomandari de siguranta privind scaunele auto Swandoo Marie 2

Pentru noi, la Adinish, siguranta este cel mai important criteriu dupa care ne ghidam atunci cand alegem produsele pe care le agaugam in potrofoliu si le oferim clientilor nostri. Cautam cu atentie cei mai buni si accesibili producatori, verificam ca acestia respecta toate normele de siguranta si alegem doar articolele si accesoriile care indeplinesc cele mai inalte standarde.

Sanatatea si siguranta copiilor nostri este mai presus de orice, asa ca ne-am asumat faptul ca vom informa clientii nostri de fiecare data cand apar anumite schimbari in ceea ce priveste materialele din compozitia anumitor produse sau orice alte modificari aduse de un anumit producator.

Recent, s-au inceiat testarile pentru scaunul auto Swandoo Marie 2, unul dintre cele mai apreciate produse pe care le comercializam, iar acest produs a obtinut un scor de 2.0 (Bun), ceea ce vine sa confirme faptul ca Swandoo isi tine promisiunea de a produce scaune auto sigure pentru copii. Acest scor plaseaza Swandoo pe primul loc in topul celor mai sigure scaune auto de pana la 105cm. In timpul testarilor ADAC, Swandoo Marie 2 a indeplinit cu succes criteriile de siguranta ale ADAC, STIWA, OAMTC si TCS.

In timpul testarilor chimice, s-a constatat un nivel ridicat de naftalina in compozitia materialului husei scaunului Marie 2, ceea ce a afectat punctajul final obtinut. Naftalina este un agent de legare a culorii si un produs secundar prezent in majoritatea proceselor de fabricatie a materialelor textile. In cantitati mari, poate reprezenta un risc pentru sanatate si este prevazuta o concentratie de maxim 1mg/kg atunci cand materialul tratat cu naftalina vine in contact direct cu pielea copiilor mai mici de 3 ani. In cazul husei pentru scaunul auto Swandoo Marie 2, concentratia este de 1,4mg/kg.

In timpul testelor realizate de laboratoare independente, atat inainte, cat si in timpul productiei, nu au fost detectate valori mai mari de 0,7mg/kg. Un prestigious laborator din Hamburg analizeaza mostre ale materialelor din diverse scaune auto provenind din mai multe unitati de productie. Pana acum, nu s-au gasit valori care sa depaseasca limita prevazuta de lege. Swandoo continua sa adune cat mai multe date si informatii pentru a identifica unde s-a produs aceasta concentratie si daca este limitata la o anumita transa de huse auto.

Cu toate ca aceste rezultate nu sunt dintre cele mai bune, rapoartele de laborator au confirmat faptul ca se poate reduce cantitatea de naftalina prezenta in husele scaunelor auto prin spalarea la masina a acesteia, urmand instructiunile de pe eticheta produsului!

Pentru a pune lucrurile in perspectiva, cantitatea de naftalina din husele auto a fost de 1,4mg/kg, sub limita de 2mg/kg a standardului OEKO-TEX privind hainele pentru bebelusi. O masina de spalat casnica, la un consum de aproximativ 30litri/ciclu la 30°, va elimina naftalina de 7.000 de ori.

Pentru a elimina toate ingrijorarile privind husa textila a scaunului auto Swandoo Marie 2, va recomandam sa spalati husa, asa cum procedati cu toate materialele care vin in contact cu pielea copilului, asternuturi, haine etc.

Pentru Swandoo, ca si pentru Adinish, onestitatea si transparenta sunt valori de baza, in misiunea de a oferi cele mai bune produse pentru copii si parinti. Se aleg doar cele mai bune materiale pentru a produce scaunele auto pentru copii. Imbunatatirea procesului de control al calitatii pentru a micsora sau elimina complet prezenta naftalinei si pentru a evita contaminarile ulterioare, este una dintre prioritatile Swandoo. Dezvoltarea de noi materiale este o masura pe care compania a pus-o deja in aplicare, iar urmatoarea generatie de huse auto va fi semnificativ imbunatatita!

RAPOARTE PRELIMINARE