SCRUNCH - Povestea siliconului

Siliconul este durabil, flexibil, rezistent in fata murdariei, usor de curatat si de asemenea rezista la temperaturi extreme fara a se deteriora.

Reutilizabil si cu adevarat ecologic de la inceput si pana la sfarsit, siliconul imbunatateste performanta produselor pe care le folosim in fiecare zi si utilizeaza la maximum resursele noastre naturale in acelasi timp.

Aceste produse din silicon sunt de fapt derivate din nisip simplu de cuart. Un exemplu incredibil din ceea ce ne poate oferi planeta noastra cu un minim efort.

Siliconul este rezultatul unor serii de reactii chimice, toate avand ca element de baza nisipul. Acesta contine al doilea cel mai comun element din scoarta Pamantului si anume siliciul. Acest element este obtinut printr-o serie de procese de distilare si sintetizare a nisipului de cuart.

Reactiile chimice transforma siliciul in siliconul utilizabil implicand doar alte trei elemente - oxigen, carbon si hidrogen. Pe parcursul hidrolizei si a polimerizarii, acesti atomi sunt constransi sa formeze un lant de unitati Si-O-Si repetate. Tocmai aceasta repetitie naturala a acestor lanturi de silicon explica diversitatea siliconului ca material, oferindu-i proprietatile fizice si rezistenta unui metal, cu mai multa flexibilitate decat un plastic. Ceea ce este de-a dreptul uimitor este faptul ca produsele secundare ale acestui proces chimic continuu si de sine statator, sunt inofensive, ba chiar utile pentru mediu.

Siliconul nu este doar prietenos cu planeta, este si un factor semnificativ in eforturile continue de a ne prelungi durata vietii.

Durabilitatea incredibila a produselor din silicon le confera posibilitatea de reutilizare si o viata impresionant de lunga.