Politica referitoare la protectia datelor cu caracter personal

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul GDPR) si a legislatiei aplicabile in Romaniei privind protectia datelor cu caracter personal, Adinish.com are obligatia de a prelucra datele personale furnizate de cumparator, in conditii de siguranta, in mod transparent si informat.

Adinish.com isi rezerva dreptul de a modifica aceasta politica oricand, atunci cand apar modificari in activitatile prin care sunt prelucrate datelor cumparatorilor sau pentru a se conforma obligatiilor legale. Aceste modificari vor fi publicate pe site, motiv pentru care este indicat ca aceasta sectiune sa fie consultata periodic.

Cine suntem si cum putem fi contactati

Adinish Trading SRL, persoana juridical romana, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J40/1518/2018, avand cod unic de inregistrare fiscal RO38798130, proprietara a site-ului www.adinish.com si denumita in continuare Adinish, este operatorul datelor cumparatorului atunci cand prelucreaza datele acestuia cu caracter personal.

Putem fi contactati oricand in legatura cu prelucrarea datelor personale, la adresa de e-mail info@adinish.com, cu mentiunea « in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor ».

Ce date prelucram

Adinish colecteaza si prelucreaza doar datele necesare pentru a oferi cumparatorului un serviciu ireprosabil atunci cand plaseaza o comanda pe site-ul Adinish.

Datele cu caracter personal sunt colectate direct de la cumparator, prin urmare acesta are controlul deplin asupra informatiei pe care vrea sa o comunice.

Completarea de catre cumparator a formularului de pe site, la momentul plasarii unei comenzi, si / sau a crearii unui cont de client echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca datele astfel introduse sa fie incluse in baza de date a www.adinish.com si prelucrate de Adinish si de colaboratorii sai (IT, contabilitate, curierat etc.).

Cu titlul de exemplu, cand cumparatorul plaseaza o comanda, Adinish primeste urmatoarele informatii: produsele dorite, adresa de e-mail, numele si prenumele, numar de telefon mobil, adresa de livrare, metoda de plata etc.

Refuzul furnizarii datelor solicitate la momentul plasarii comenzii, determina imposibilitatea onorarii comenzilor.

Datele personale sunt prelucrate in urmatoarele scopuri:

  1. pentru prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  2. pentru solutionarea anularilor sau a oricarei problemele legate de o comanda;
  3. pentru returnarea produselor conform prevederilor legale;
  4. pentru rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  5. pentru a putea raspunde la intrebarile cumparatorului / potentialilor cumparatori in legatura cu o comanda sau cu produse de pe site-ul Adinish;
  6. pentru transmiterea ofertelor personalizate, a informatiilor si a altor alerte cu continut comercial (newsletter);
  7. pentru crearea contului de client;
  8. pentru imbunatatiea serviciilor;
  9. pentru apararea intereselor legitime ale Adinish si protejarea activitatii sale comerciale.

Unele operatii, aferent scopurilor mentionate mai sus, sunt impuse de legislatia aplicabila, precum cea fiscala si contabila.

Comunicarile de marketing se fac exclusiv in baza consimtamantului cumparatorului, exprimat la momentul abonarii la newsletter-ul Adinish. Acordul poate fi revocat in orice moment, cu efect pentru viitor.

Adinish stocheaza si prelucreaza datele cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Datele cu caracter personal nu vor fi transmise niciunei alte companii, persoane sau organizatii, sub rezerva apararii intereselor legitime ale Adinish, a obligatiilor legale ce impun o astfel de comunicare si in cazul in care exista un acord al cumparatorului in acest sens.

Adinish depune eforturi rezonabile pentru a se asigura ca accesul tertilor, persoane juridice, la datele cumparatorului se realizeaza in conformitate cu prevederile legale.

In cazul in care cumparatorul a optat pentru plata online cu cardul, procesarea datelor cardului se va face pe serverele Bancii Transilvania / Netopia.

Datele cardului sau de plata nu vor fi accesibile Adinish si nici nu vor fi stocate de catre Adinish sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia care autorizeaza tranzactia sau de o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de identificare a cardului.

Datele minorilor

Adinish nu prelucreaza datele minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Durata pastrarii datelor cu caracter personal

Ca regula generala, Adinish stocheaza datele cu caracter personal ale cumparatorilor pana la indeplinirea scopurilor pentru care acestea au fost colectate, sau, dupa caz, atat timp cat cumparatorul are un cont de client pe site-ul Adinish.

Cumparatorul poate oricand solicita stergea anumitor date sau inchiderea contului. Aceasta solicitare va fi onorata, sub rezerva obligatiilor legale.

Modul de protejare a datelor cu caracter personal

Adinish asigura securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Cu toate acestea, transmiterea informatiilor prin Internet nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de terti neautorizati. Adinish nu poate fi tinuta drept responsabila pentru astfel de situatii, care nu intra sub controlul sau.

Drepturile cumparatorului

Regulamentul GDPR prevede drepturile pe care le are cumparatorul in legatura cu datele sale personale. Astfel cumparatorul:

  1. poate solicita accesul la datele sale;
  2. poate solicita corectarea greselilor;
  3. poate solicita incetarea sau se poate opune la prelucrarea datelor sale cu caracter personal;
  4. poate adresa o plangere autoritatii de supraveghere competente sau poate formula o cerere de chemare in judecata in fata instantelor;
  5. poate solicita stergerea datelor sale cu caracter personal;
  6. poate cere restrictionarea prelucrarii datelor sale si
  7. poate cere portabilitatea datelor sale.

Pentru exercitarea drepturior sale, cumparatorul poate contacta Adinish folosind datele de contact mentionate mai sus.

Datele de contact ale autoritatii romane de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt urmatoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: 0318.059.211 / 0318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fara a afecta dreptul cumparatorului de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, Adinish invita cumparatorul sa o contacteze in prealabil pentru solutionarea pe cale amiabila a oricarei probleme.

Folosirea cookie-urilor

Pentru o buna functionare, site-ul foloseste cookie-uri.

Cookie-ul este un fisier de text de mici dimensiuni pe care un site il salveaza in calculatorul sau pe dispozitivul mobil folosit pentru a accesa respectivul site. Cookie-urile ajuta la retinerea, pentru o perioada de timp, a actiunilor si preferintelor cumparatorului, ca de exemplu limba, datele pentru conectare, optiuni de vizualizare, astfel incat nu mai trebuie reintroduse ori de cate ori cumparatorul revine pe site sau se navigheza de pe o pagina pe alta.

Site-ul www.adinish.com utilizeaza Google Analytics, un serviciu de analiza web apartinand Google Inc., cu extensia “_anonymizeIp()”, adresele IP fiind prelucrate in continuare numai prescurtat, pentru a exclude o referire directa la persoane. Modulele cookies utilizate de Google Analytics permit analizarea accesarii site-ului.

Cookie-urile pot fi controlate si / sau sterse. Pentru detalii, cumparatorul poate consulta site-ul www.aboutcookies.org. Cumparatorul are posibilitatea de a sterge toate cookie-urile din calculator si de a seta majoritatea browserelor ca sa blocheze plasarea acestora. Este posibil ca urmare a acestei operatiuni sa fie necesara o setare manuala a unor preferinte de fiecare data cand este vizitat un site. Exista si posibilitatea ca unele servicii sau optiuni sa nu functioneze.

La momentul accesarii site-ului www.adinish.com, se va afisa un banner informativ cu privire la folosirea cookie-urilor. Navigand in continuare pe site, cumparatorul isi exprima acordul pentru folosirea cookie-urilor, conform Regulamentului GDPR.

Politica noastra referitoare la protectia datelor cu caracter personal face parte integranta din Termenii si Conditiile Generale, afisate pe www.adinish.com.

***

Politica de protectie a datelor cu caracter personal pentru recrutare

Pentru efectuarea demersurilor aferente procesului de recrutare si in scopul ocuparii unei pozitii​ in cadrul Adinish Trading S.R.L. (Adinish), datele personale ale candidatilor vor fi colectate si prelucrate de firma noastra.​​

Adinish va prelucra doar datele cu caracter personal strict necesare in vederea indeplinirii scopului mentionat mai sus, respectiv datele cu caracter personal mentionate de candidati in CV –ul si/sau scrisoarea de intentie comunicate, inclusiv, dar fara limitare la nume si prenume, imagine (daca exista), adresa de e-mail, numar de telefon, nivel de studii, aptitudini si abilitati, istoricul locurilor de munca, permis conducrere, certificari profesionale, la care se adauga orice alte date comunicate de in mod voluntar.

Adinish va prelucra datele cu caracter sensibil doar daca este necesar in scopul indeplinirii obligatiilor ​legale ​sau, dupa caz, al exercitarii unor drepturi specifice ale operatorului sau ale persoanei vizate in domeniul securitatii sociale si al protectiei sociale, in conformitate cu legislatia aplicabila​.

Furnizarea datelor cu caracter personal este una voluntara. 

Potrivit obligațiilor legale pe care le are Adinish si cand este solicitat acest lucru, operatorul poate furniza date cu caracter personal catre autoritati publice investite cu atributii specifice in domeniul sigurantei nationale, dreptului penal, ordinii si sigurantei publice, instantelor judecatoresti si altor institutii abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate. In acest caz, furnizarea datelor personale se va realiza doar cand exista o cerere oficiala de furnizare date si nu exista neclaritati cu privire la legitimitatea solicitarii.

Datele cu caracter personal furnizate vor fi pastrate pe o perioadă de maximum 1 an de la incheierea procesului de recrutare / selectie​​ in baza noastra de date.​ La terminarea perioadei stabilite pentru stocare, stergerea sau distrugerea datelor se va efectua atat fizic si informatic.

In conformitate cu dispozitiile Regulamentului nr. 2016/679​ candidatii au​ urmatoarele drepturi:

  • dreptul de a fi informat
  • dreptul de acces la date
  • dreptul la opozitie, cu restrictiile precizate in art. 23 din GDPR
  • dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor
  • ​dreptul la portabilitatea datelor
  • dreptul de stergere (dreptul de a fi uitat) a datelor cu caracter personal care te privesc
  • dreptul de a nu face parte la un proces decizional individual automatizat, inclusiv prin crearea de profiluri.
  • dreptul de a-si retrage consimtamantul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal pentru cazurile in care si-au exprimat acest consimtamant.

In situatia in care candidatul considera ca i-au fost incalcate drepturile legale mentionate anterior, are dreptul de a se adresa in instanta sau de a adresa o plangere la Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal (formular tip disponibil pe site-ul www.dataprotection.ro).

Pentru orice solicitari cu privire la exercitarea drepturilor mentionate mai sus si pentru a ne adresa orice alte intrebari ​privind prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Adinish, candidatul poate sa trimita un e-mail la adresa: info@adinish.com, in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor.