Burtica ta in sarcina si dupa nastere - Sfaturile moasei Vania

O conditie importanta pentru ca o femeie sa se considere si sa fie considerata frumoasa este sa aiba un trup armonios, deci „abdomenul plat”. Cele mai multe dintre viitoarele mamici se tem ca, in urma sarcinii, vor ramane cu o burtica moale, care atarna si, posibil, si cu un strat de tesut adipos care nu vor mai disparea niciodata... Iti suna cunoscut? 

Te invitam sa descoperi ce poti face ca revenirea dupa nastere sa fie rapida.

Ce modificari se petrec in corpul femeii in timpul sarcinii?

Desi temerea viitoarelor mame ca nu isi vor putea reveni complet dupa sarcina este fondata, afla ca acest lucru desi este posibil, nu este obligatoriu! Si asta pentru ca, atunci cand ai grija de burtica ta de la inceputul sarcinii si apoi in perioada postnatala, asa ceva cu siguranta nu se va intampla!

Modificarile hormonale din sarcina, in speta hormonul relaxina, inmoaie toti muschii corpului, deci si ai abdomenului. In plus, odata cu cresterea sarcinii, uterul se tansforma dintr-un organ pelvin de marimea unei „pere” intr-un organ abdominal care creste treptat si ajunge de marime a unui „pepene” de aproximatix 6 ½ kg.

Abdomenul tau se va transforma intr-un „balon” rotund sau oval, mai mic sau mai mare.

Odata cu nasterea si revenirea la normal a uterului, in primele 6 saptamani dupa nastere, muschii abdominali isi vor reveni treptat datorita restabilirii echilibrului hormonal, dar si cu ajutorul tau.

Ingrijirea in timpul sarcinii

Uleiuri si lotiuni pentru prevenirea aparitiei vergeturilor

Pentru a preveni aparitia vergeturilor din cauza intinderii excesive a pielii de pe abdomen, ungeti zilnic burtica cu ulei special contra vergeturilor.

Exercitii pentru flexibilitate si elasticitate musculara

Mergi la moasa sau la kinetoterapeut sa te invete sa faci exercitii de crestere a flexibilitatii si elasticitatii muschilor drepti abdominali, cei care sustin peretele abdominal si care, in timpul travaliului, sunt implicati in procesul de expulzare a bebelusului. 

Burtiera pentru gravide Belly Boost™ Belly Bandit® I ADINISH.COM

Centura prenatala pentru sustinerea burtii

Daca in ultimul trimestru de sarcina apar dureri de spate sau tensiuni cauzate de intinderea ligamentelor rotunde sau de sindromul de simfiza, vorbeste cu moasa sa iti recomande o centura care iti va sustina burtica. Sunt centuri extrem de eficiente, daca le alegi si folosesti corect. 

 Centura prenatala Upsie Belly® Belly Bandit® I ADINISH.COM

Masajul face minuni!

Relaxarea totala, reducerea inflamatiei picioarelor, drenaj limfatic, piele hidratata si tonifiata nu poti obtine altfel decat prin masaj, asa ca iti recomandam sa apelezi la un masaj special pentru gravide o data sau de doua ori pe saptamana. 

Ingrijirea dupa nastere

Centura postnatala B.F.F Belly Bandit® I ADINISH.COM

Centura postnatala

Dupa primele 6 zile, vorbeste cu moasa sau cu medicul tau sa iti recomande o centura postnatala. Pe langa ca iti va sustine burtica si nu o va lasa sa „atarne”, recuperarea va fi mult mai rapida. 

Exercitii pentru lifting abdominal

Inca din primele zile dupa o nastere naturala sau la o luna dupa cezariana este recomandat sa incepi sa practici exercitii de „lifting abdominal”. 

Diastaza abdominala

Daca observi ca ti-a aparut un spatiu intre muschii drepti abdominali, mergi la moasa sau kinetoterapeut pentru evaluare. Ar putea fi vorba despre „diastazis abdominalis”, care se poate ameliora prin exercitii specifice.

Nu neglija aceasta situatoe pentru ca poate sa crea probleme mai grave in timp care sa necesite interventia chirurgicala. 

 

Multa sanatate si o burtica frumoasa dupa nastere!

Cu drag, Vania, Moasa ta de suflet!