Diastaza abdominala, o afectiune putin cunoscuta

Diastasis recti (diastaza abdominala) este o afectiune postnatala, care apare la doua treimi din femeile care au nascut.

In timpul sarcinii, muschii drepti abdominali se separa pentru a face loc uterului in crestere.

In primele saptamani dupa nastere, in principiu, acesti muschi revin in mod natural la pozitia lor initiala,

In anumite situatii insa, din cauza pierderii elasticitatii peretelui abdominal, muschii drepti abdominali nu se mai apropie, burtica pastrandu-si aspectul din timpul sarcinii.

Din pacate, despre aceasta problema medicala nu se vorbeste suficient, motiv pentru care mamicile nu au informatiile necesare. Astfel, cele mai multe femei nu stiu ca sufera de aceasta problema sau chiar nu au auzit niciodata despre ea.

In cazul separarii muschilor abdominali, perioada optima pentru recuperare este cuprinsa intre prima zi post-partum si 8 saptamani dupa nastere.

Daca banuiesti ca ai putea suferi de diastaza abdominala, este recomandat sa consulti un medic, un kinetoterapeut sau chiar un instructor sportiv pentru ca aceasta afectiune are consecinte negative asupra aspectului fizic, a colanei vertebrale si nu numai.

Indiferent ca suferi sau nu de diastasis recti, purtarea, in mod consecvent, a unei centuri postnatale, in primele saptamani dupa nastere, te va sprijini in procesul de recuperare a separarii muschilor abdominali.

Dorim sa impartasim cu voi experienta unei mamici care a descoperit ca sufera de diastaza abdominala datorita Adinei, membru fondator Adinish.com.

In aprilie 2019 in cadrul expozitiei Baby Boom, mamica respectiva ne-a vizitat standul. Auzise de noi si de minunatele produse Belly Bandit, disponible pe site-ul nostru. Desi nascuse cu ceva timp in urma, era in cautarea unei solutii pentru reducerea burticii ramase.

Din discutiile purtate cu Adina, si dupa aspectul fizic, parea ca ar putea fi afectata de diastaza abdominala, motiv pentru care Adina a indrumat-o sa ceara sfatul unor specialisti.

In urma cu cateva zile, mamica i-a transmis Adinei un mesaj in care i-a povestit ca investigatiile medicale au confirmat diastaza abdmoinala, ca a fost diagnosticata si cu hernie ighinala, dar mai ales a droit sa-i multumeasca pentru indrumarile primite.

Mamica isi mai doreste un copil, insa va trebui ca, mai inainte de a ramane din nou insarcinata, sa se supuna unor proceduri chirurgicale pentru rezolvarea problemelor medicale de care sufera in prezent.

Adina: ”Mesajul ei m-a emotionat in mod deosebit! Bineinteles ca mi-as fi dorit sa nu am dreptate, dar, in acelasi timp, m-am bucurat ca am putut sa o ajut cu un sfat, bazat pe experienta mea in industria de puericultura, in care lucrez de mai bine de 10 ani.

Draga M. iti multumesc enorm ca ne-ai permis sa folosim povestea ta pentru a sensibiliza si informa mamicile despre afectiunea diastazei abdominale.

Iti dorim refacere cat mai rapida si te rugam sa ne tii la curent cu progresele tale.

Te imbratisez, Adina”

Vrem sa insistam asupra faptului ca niciun membru al echipei noastre nu este medic. Cu toate acestea, pentru ca avem o responsabilitate fata de voi, intotdeauna realizam o documentare riguroasa care sa ne permita sa cunoastem foarte bine produsele pe care le propunem clientilor nostri si daca ele sunt intr-adevar utile.

Pentru ca nu este vorba doar de un business…

Daca suferi de diastaza abdominala sau banuiesti ca ai aceasta afectiune, ori doresti sa obtii informatii suplimentare despre aceasta boala, poti apela cu incredere la partenerii nostri de la  Femme Boutique Medical (https://femmeboutiquemedical.com/ro/) pentru a consulta unul dintre medicii specialisti din cadrul clinicii.