Înapoi la blog

Bagajul de maternitate: toate lucrurile necesare mamei și bebelușului

Tuesday, 24 May, 2022 în categoria 6 minute de citit

3, 2, 1… timpul trece atât de repede în timpul sarcinii și chiar dacă la început ai senzația că e timp pentru toate, inclusiv pentru pregătirea bagajului cu care vei merge la maternitate, cel mai bine e să te organizezi și să te pregătești chiar cu mai mult timp înainte de ultimele săptămâni de sarcină.

Ia în considerare faptul că nu vei petrece foarte mult timp în maternitate, respectiv 3 zile pentru nașterea naturală și 5 zile pentru cezariană, așa că nu ai nevoie de un bagaj foarte voluminos. Dacă se întâmplă să uiți ceva sau pur și simplu ai scăpat din vedere un anumit articol, nu te panica: poți ruga pe cineva să îți aducă obiectul respectiv, fără bătăi de cap; nu uita că cel mai important este să ai o stare bună de spirit și să fii cât mai odihnită, pentru a te bucura pe deplin de primele zile la maternitate și acasă alături de bebeluș.

Informații generale

Chiar dacă ești tentată să împachetezi cât mai multe lucruri pentru orice situație neprevăzută, nu uita că vei petrece doar câteva zile în spital și nu ai nevoie decât de strictul necesar pentru tine și copil. Nu te incărca cu lucruri inutile care nu vor face decât să te aglomereze și să îți distragă atenția de la confortul și starea de bine a ta și a celui mic.

Primul lucru la care trebuie să te gândești este o geantă în care poți lua absolut tot ce ai nevoie. O geantă compartimentată pentru maternitate îți va fi de ajutor. Geanta este concepută astfel incât să cuprindă tot cei ai nevoie pentru cele câteva zile pe care le petreci în maternitate. Gențile My Bag’s sunt fabricate din bumbac 100%, ceea ce le face moi la atingere, sunt prevăzute cu 4 compartimente practice, un buzunar incăpător în partea din față și 2 buzunare mari în partea din spate. Poți transforma geanta pentru maternitate într-una pentru cărucior cu ajutorul celor 2 accesorii care permit prinderea de orice model de cărucior. Gențile sunt solide și rezistente, incăpătoare și compartimentate practic pentru ca tu sa poți lua cu tine toate lucrurile de care ai nevoie.

Este important să te organizezi din timp și să faci o listă bine documentată cu toate cele necesare. Te poți consulta și cu medicul care te supraveghează pe perioada sarcinii, pentru că îți va da cele mai bune sfaturi despre lucrurile de care vei avea nevoie după naștere.

Obiecte necesare mamei

După ce ai achiziționat geanta și știi în mare măsură care sunt lucrurile de care vei avea nevoie, cel mai eficient este să faci două liste separate, una cu lucrurile necesare ție, si una cu lucrurile pentru bebeluș.

Pentru tine, lista trebuie să cuprindă:

  • O pijama specială pentru gravide, preferabil o cămașă de noapte, deoarece pantalonii te-ar putea jena, mai ales dupa o cezariană

  • Un sutien pentru alăptare. Alege un sutien lejer care să nu te incomodeze și cu o mărime mai mare decât cele pe care le-ai purtat în timpul sarcinii, deoarece sânii își modifică volumul. Sutienul Original Bravado Designs este realizat dintr-un amestec de bumbac și modal, deosebit de moale și respirabil. Este confortabil, prevăzut cu o bandă lată sub piept și îngustat la spate, fără armături.

  • Obiecte de igiena personală, pe care le poți păstra într-o geantă pentru cosmetice din aceeași linie cu geanta pentru maternitate

  • O pereche de papuci comozi, care îți vor fi de ajutor mai ales în timpul orelor de travaliu în care ar putea fi nevoie să mergi

  • Tampoane absorbante pentru sâni, dintr-un material respirabil și extrem de absorbante

  • Tampoane speciale igienice pentru lauze

  • Cremă speciala pentru mameloane, cu lanolină

  • Câteva perechi de chiloți practici și comozi

  • Șervețele umede speciale pentru zona intimă

    Pe lângă aceste obiecte de strictă necesitate, interesează-te din timp ce lucruri îți vor fi puse la dispoziție de către maternitate, articole de primă necesitate pentru tine si bebeluș. Este important să știi că spitalele și clinicile au reguli diferite privind obiectele pe care le poți avea cu tine în maternitate, așă că este bine să știi din timp ce poți lua cu tine de acasă și ce ți se va pune la dispoziție de către spital.

Obiecte necesare pentru bebeluș

În primele zile de viață, bebelușul nu are nevoie de foarte multe lucruri, dar ar fi bine sa ai cu tine în bagaj:

  • Scutece

  • Crema impotriva iritațiilor de scutec

  • Ser fiziologic pentru curățarea nasului și ochilor

  • Comprese sterile

  • Șervețele uscate fabricate din 100% bumbac biodegradabil, care pot fi udate și folosite în locul șervețelelor umede. Nu contin conservanți, nu au parfum și la fabricarea lor nu s-a folosit inălbitor cu clor

  • Câteva body-uri din materiale naturale, bumbac organic certificat, care ajută pielea să respire și nu rețin umezeala cauzată de transpirație

  • Pantaloni, preferabil cu botoșei, pentru a nu mai avea nevoie și de șosete

  • Câteva căciulițe, în cazul în care vremea de afară este mai răcoroasă. Poți alege un set cu căciuliță și păturică, fabricate dintr-un material elastic foarte moale și confortabil

  • Hăinuțe pentru ieșirea din spital, în funcție de anotimp. Dacă vremea este mai racoroasă, ideal ar fi să alegi o salopetă care este ușor de îmbrăcat și de scos

  • Aleze de unică folosință cu 3 straturi (moale, absorbant și impermeabil), ușor de folosit și eficiente

  • Scoică sigură, dintr-un material rezistent, cu un sistem de centuri reglabil și spumă cu memorie pentru o protecție îmbunătățită. Pernuța specială a fost realizată să fie potrivită pentru bebeluși, pentru călătorii sigure, pentru că reduce spațiul liber din jurul nou-născutului, menținând coloana acestuia dreaptă.

    La pregatirea bagajului tău și al bebelușului, așază lucrurile în ordinea priorităților. Lucrurile cele mai importante din bagajul copilului sunt scutecele și hainele, iar din bagajul tău sunt cele legate de confortul propriu și documentele de care ai nevoie în maternitate.

Acte necesare la maternitate

Pe lângă lucrurile de care ai nevoie pentru tine și pentru bebeluș, trebuie să ai cu tine și o serie de acte atât pentru internare, cât și pentru declararea copilului. Iată de ce ai nevoie:

Acte necesare pentru internare:

  • Actul de identitate (BI sau CI)

  • Adeverință de salariat

  • Datele asigurării tale de sănătate

  • Cardul de sănătate

  • Dosarul cu analizele, investigațiile din timpul sarcinii și ecografiile

    Acte necesare pentru declararea copilului:

  • Certificatele de naștere ale ambilor părinți

  • Actele de identitate ale ambilor parinti

  • Certificatul de căsătorie, original și copie

Opțional în bagaj

Chiar dacă nu este primul lucru care îți vine în minte atunci când pregătești bagajul pentru maternitate, cu sigurață vei avea nevoie și de câteva obiecte care să te ajute să faci timpul petrecut în spital cât mai plăcut:

  • Incărcătorul pentru telefon și o baterie externă

  • Tableta sau laptopul la care poți vedea un film sau serialul preferat

  • O carte și câteva reviste

  • Un spray cu apă termală și un balsam de buze

  • Câteva gustări, batoane cu cereale, ceaiul favorit, apă plata

    Nu uita că scaunul auto trebuie să fie instalat deja pentru plecarea de la maternitate, iar acasă totul trebuie sa fie pregătit pentru venirea bebelușului.

Cel mai simplu și eficient este să faci cumpărăturile dintr-un singur loc, pentru a scăpa de bătăile de cap și pentru a fi sigură că produsele necesare bebelușului sunt sigure, testate și certificate, din materiale naturale, prietenoase atât pentru mamă cât și pentru copil.

Pe adinish.com găsești tot ce ai nevoie pentru a amenaja camera copilului, decorațiuni, haine și accesorii cu un design contemporan, minimalist și multifuncțional. Brandurile sunt atent alese, urmând aceleași valori: designul funcțional și responsabilitatea față de mediu și societate. Produsele sunt certificate conform cu standardele europene și internaționale, sunt realizate din materiale organice, naturale, iar modul de fabricație este prietenos cu natura și cu respect pentru toți oamenii implicați în procesul de producție.

Misiunea noastră este de a-i sprijini și de a-i inspira pe parinți în păstrarea unei armonii între modul de viață deja existent și schimbările care apar odată cu venirea pe lume a unui copil.

Sursă foto: Unsplash, Adinish