Înapoi la blog

Ce putem învăța de la scandinavi, cei mai ecologici locuitori ai planetei

Wednesday, 01 Jun, 2022 în categoria 3 minute de citit

O multitudine de factori contribuie la susținerea culturii ecologice din țările Scandinave, precum politica de stânga, peisajele frumoase și ritmul lent în care locuitorii acestor țări își trăiesc viața.

Valorile guvernelor, mai precis ale conducătorilor acestor țări, au o contribuție semnificativă asupra problemelor legate de mediu.

Politicile din țările nordice au în vedere în mod natural problemele legate de mediul înconjurător, motiv pentru care se învestește în infrastructura necesară și în programe ecologice pentru a proteja mediul atât în prezent, cât și pentru viitor.

O țară poate fi protejată pentru viitor prin investiți în zone precum educația și energiile regenerabile, care vor crea stabilitate economică și inovație.

De exemplu, în Norvegia 98% din producția de electricitate provine din energii regenerabile și a fost înregistrat cel mai mare număr de mașini electrice pe cap de locuitor.

Comportamentul în schimbare al oamenilor este dublat de acțiunile de investiție ale guvernelor, precum introducerea infrastructurii pentru alimentarea mașinilor electrice și ajutoarele acordate pentru energia solară.

Populația fericită a Danemarcei a inventant conceptul « hygge» despre care am mai vorbit pe blog-ul nostru.

Este un concept care definește o anumită calitate a confortului și a convivialității și care generează un sentiment de mulțumire și bună-stare.

Acest concept este de asemenea conectat cu durabilitatea și cu natura prin adoptarea de către nordici a unor obiceiuri prietenoase cu mediul, precum alegerea hainelor și a obiectelor fabricate din materiale naturale, rezistente și care pot fi folosite o lungă perioada de timp, reducerea deșeurilor prin upcycling și recycling și trăirea unei vieți simple, prin petrecerea unui timp mai îndelungat impreună cu familia, în natură.

Cultura din Scandinavia este construită în jurul unui model care vizează zero deșeuri prin transformarea acestora în energie. Astfel, începând cu 2011, mai puțin de 1% din deșeurile produse de familiile suedeze sunt trimise la groapa de gunoi.

Adinish este un brand implicat în protecția mediului, motiv pentru care am ales să reprezentăm exclusiv în Romania doar mărci care susțin protecția mediului și au o abordare durabilă. Astfel, pentru ambalarea produselor, acestea folosesc o cantitate redusă de plastic, utilizează materiale reciclate și majoritatea sunt certificate GOTS (nu elimină deșeuri toxice în natura).

Mai mult decat atât, susținem acțiuni de conștientizare a importanței consumului responsabil și a creșterii copiilor noștri cu simț de răspundere pentru mediu și societate.

Pe www.adinish.com găsiți o gamă largă de produse, fabricate din materiale naturale și / sau reciclabile (bambus, cauciuc natural, sticlă, silicon, bumbac, lână etc.), majoritatea dintre ele putând avea mai multe întrebuințări și fiind concepute să aibă o durată lungă de viață. Paiele de la We Might Be Tiny și Design Letters, scutecele din muselină de la Forläkker, aden+anais, Filibabba și Sebra, biberoanele din sticlă borosilicată și suzetele din cauciuc natural de la Mininor, jucăriile de dentiție de la Natruba sau suzetele din silicon de la doodle&co. sunt doar câteva dintre produsele ecologice propuse de noi, în care se reunesc în mod desăvârșit designul remarcabil, funcționalitatea și grija pentru mediul înconjurător.

Sperăm ca acest articol să contribuie la conștientizarea impactului pe care îl ai asupra planetei și că te-am convins să investești în produse durabile, care permit reducerea deșeurilor și care pot fi reciclate cu ușurintă, astfel încât copiii noștri să se bucure și ei de minunata noastră planetă.